Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile Resim Bölümüne öğrenci almak üzere 10 Eylül 2024 tarihinde yapılacak “Özel Yetenek Sınavları”nın online başvuruları (Ön Kayıt), 05 Ağustos 2024’te başlayacak.

Özel yetenek sınavlarına katılabilmek için adayların, 05 Ağustos – 05 Eylül 2024 tarihleri arasında (05 Eylül 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar) internet üzerinden (https://onbasvuru.aku.edu.tr/“Aday Ön Kayıt Formu”nu doldurmaları ve aşağıda istenen belgeleri ön kayıt esnasında sisteme yükleyerek yapacaklardır. Bu belgeleri eksik ve/veya hatalı (belirtilen formata uygun olmayan) yükleyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. İnternet başvurusu sırasında adayların eğitim bilgileri ÖSYM’den otomatik olarak çekilecektir.

Ön Kayıt sırasında sisteme yüklenmesi gereken belgeler:

– Vesikalık fotoğraf: 4,5 x 6 cm. ebadında, son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş, yüzü açık, kolaylıkla tanınabilecek biyometrik fotoğrafın uygun çözünürlükte sisteme yüklenmesi gerekmektedir (Adaylar vesikalık fotoğraflarını “Ön Kayıt Formu”nda yer alan “Vesikalık Fotoğraf” bölümüne yükleyeceklerdir). Uygun formatta olmayan fotoğraflarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

– Engelli kontenjanına başvuracak olmaları durumunda Üniversite veya Devlet Hastanesinden alacakları engellilik durumlarını gösteren geçerli “Sağlık Kurulu Raporu”.

Ön kayıtlarını başarıyla tamamlayan adayların başvuru sırasında kullandıkları e-posta adreslerine bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Adaylar, https://gsf.aku.edu.tr/ web sayfasında yayınlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecek bilgileri/bilgilendirmeleri takip etmekle sorumludur.

Ön kaydı onaylanan adaylar, “Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi”nin çıktısını alarak sınav süresince yanlarında bulundurmak zorundadır. “Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi” ile fotoğraflı ve onaylı “Özel Kimlik Belgesi” olmayan adaylar, mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

Ön kayıt için istenen bilgilerin “Aday Ön Kayıt Formu”na doğru olarak girilmesinden adayın kendisi sorumludur. Belgelerinde değişiklik veya sahtecilik yapan adayın sınavı geçersiz sayılır.

Daha detaylı bilgiye “Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu” ile “Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları”ndan ulaşabilirsiniz.

Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu için TIKLAYINIZ.
Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ.

20 Temmuz 2024, Cumartesi 628 kez görüntülendi