Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde düzenlenen ve Üniversitemiz ile Fakültemizin de paydaşları arasında yer aldığı “Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali”, 08-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festival boyunca Fakültemiz ev sahipliğinde, Üniversitemiz İbrahim Küçükkurt konferans salonunun yanı sıra Fakültemiz Film İzleme Salonunda film gösterimleri ve söyleşiler düzenlendi. Sinema ve Televizyon Bölümümüz öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirilen Festivalde, Yönetmen/Yapımcı Tarkan Karlıdağ ile “Behzat Ç’den Bugüne Televizyon Dünyası”, yine Yönetmen/Yapımcı Şahin Alparslan ile de “Sektöre Giriş” konulu söyleşiler gerçekleştirildi. Festivalde finale kalan filmlerin gösterimleri ile birlikte TRT World tarafından hazırlanan “Kutsal İşgal” isimli belgesel film de Fakültemiz öğrencileri ve Afyonkarahisarlı sinemaseverlerle buluştu.

Bu yıl 109 ülkeden 2000’i aşkın filmin katıldığı Festivalin ödül ve kapanış töreni ise il protokol üyeleri ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dekanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Azime Cantaş, öğrencilerimiz ve Afyonkarahisarlı sinemaseverlerin katılımıyla 11 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezinde Amerikalı şarkıcı Della Miles’ın konseriyle başlayan kapanış programında, Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından Yeşilçam’ın değerli sanatçısı Hülya Koçyiğit’e “Türk Sineması Onur Ödülü” takdim edildi.

Jüri üyeleri arasında Sinema ve Televizyon Bölümümüz Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un da yer aldığı festivalde görev alan öğrencilerimize Festival Komitesi tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, kendilerine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından verildi.

Bu yıl Festival Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda yalnızca Afyonkarahisar’dan başvuran filmlerden birine verilmesi kararlaştırılan “Büyük Taarruz Özel Ödülü”ne, “Onurlu Kurşun: Miralay Reşat Çiğiltepe” adlı belgesel filmiyle Sinema ve Televizyon Bölümü mezunumuz Afra Nur Arslantaş layık görüldü. Mezunumuz İsmail Yanal “Kabuk”, Öğrencilerimizden Elif Omur “Umut”, Barış Harputluoğlu ve İremnur Güler de “Paradoks” filmleriyle finalist olma başarısı gösterdiler. Mezunlarımızı ve öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyoruz.

Kapanış programı, dereceye giren filmlere (1. And Next Year, When Spring / 2. The Premiere / 3. Yaren) ödüllerinin, sponsor firmalara da plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

13 Ekim 2024, Pazar 17 kez görüntülendi