Üniversitemizin ve Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde, Ara Güler Müzesi, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi, Doğuş Holding işbirliğinde, Afyonkarahisarlı İş İnsanı Sayın İbrahim Alimoğlu’nun destekleriyle düzenlenen, fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabir merhum Ara Güler’in eserlerinin yer aldığı “Ara Güler Fotoğraf Sergisi”, 31 Mart tarihinde açıldı.

Açılış töreni; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte Doğuş Holding Sanat Danışmanı Çağla Saraç, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tolga Öztekin ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın yanı sıra Dekan Yardımcılarımızın, öğretim elemanlarımızın, öğrencilerimizin ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğuş Holding Sanat Danışmanı Çağla Saraç ile Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın açılış konuşmalarıyla başlayan törende, Ara Güler’in eserlerinin Afyonkarahisar halkıyla buluşmasında katkı sağlayan Doğuş Holding ve Alimoğlu Mermer Firmalarının temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde 21 Nisan 2022 tarihine kadar açık kalacak olan serginin seçkisinde Ara Güler’in 1972, 1983 ve 1992 yıllarında gerçekleştirdiği Afyonkarahisar ziyaretlerinde çektiği 10 özel fotoğrafla birlikte 36 adet ikonik İstanbul fotoğrafı yer alıyor.

01 Nisan 2022, Cuma 463 kez görüntülendi