Üniversitemiz Senatosu’nun 28.12.2021 tarih ve 2021/93 sayılı kararı gereği; 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılında bir defaya mahsus uygulanacak azami öğrenim süreleri sonunda verilecek sınav haklarına dair uygulama esasları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

1. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılında bir defaya mahsus uygulanacak azami öğrenim süreleri sonunda verilecek sınav hakları için 31 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruda bulunmayanlar, bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.
  1. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere devam şartını sağlayıp başarısız oldukları dersler ile devamsızlıktan başarısız oldukları derslerin ek sınav hakkından yararlandıkları dikkate alınarak, sadece hiç almadıkları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir.
  1. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin sadece devam şartını sağlayıp başarısız oldukları derslerin ek sınavlarından yararlandıkları dikkate alınarak, staj uygulaması da dâhil olmak üzere hiç almadıkları doğrudan sınav yapılmayıp yarıyıl içi  çalışmalarına  göre başarı  notu  verilen  uygulamalı, uygulaması olan dersler ile birlikte devamsızlıktan başarısız oldukları uygulamalı, uygulaması olan derslerine bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde dersin açıldığı ilk dönemde bir defa olmak şartı ile devam edebilecekleri ek süre verilecektir.
  1. “Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdiği hâlde, yıl içi ve yıl sonu sınav yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için öğretim kurumları ile ilişiği kesilen hazırlık sınıfı ve birinci sınıfta en fazla bir dersten, ara sınıflarda ise en fazla üç dersten başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı, not ortalamasını tutturamadıkları için hazırlık sınıfı dâhil ara sınıflarda da sene kaybeden öğrencilere diledikleri üç dersten bir sınav hakkı verilir” hükmü kapsamında ilişiği kesilen öğrenciler yararlanmadığı sınav haklarından yararlanabilecektir.
  1. Verilen sınav haklarından sonra başarısız ders sayısı 5 ve altında olanlar ile 1 dersi kalan öğrencilere, daha önce hiç ek süre almamış olması kaydı ile kanunda belirtilen kadar süre verilecektir.
  1. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılında bir defaya mahsus uygulanacak azami öğrenim süreleri sonunda verilecek sınav haklarından faydalanan öğrencilerin, sınav haklarından sonra mezuniyet şartlarını sağlayamamaları halinde ek süre hakkını tamamlayanların kayıtları silinecektir.

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda örneği verilen dilekçeyi düzenleyerek Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci işleri birimine elden teslim etmeleri veya gsf@aku.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.

Azami Öğrenim Süresi Sonu Sınavları Uygulama Takvimi

Başvuru Tarihi: 11.10.2021 – 31.01.2022