Dekan Yardımcımız ve Resim Bölümümüz Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara’nın “Gölgeler ve Katmanlar” adlı kişisel sergisi, 2 Aralık tarihinde Üniversitemiz M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Alanında açıldı.

Sergi açılışı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Dekanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ve Resim Bölüm Başkanımız ile birlikte öğretim elemanları, öğrenciler ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Dekanımız ve Rektör Yardımcımızın yaptıkları konuşmaların ardından Dekan Yardımcımız Kara’ya Rektör Yardımcımız tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Kişisel sergisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kara, sanat serüveninin bir panoraması niteliğindeki kişisel sergisindeki eserlerin, yıllara yayılan sanat üretimlerinden kesitleri, galerinin oda-oda fiziksel kurgusunda yeniden bir araya getirmeye çalıştığını, üretim ve düşünsel süreçlerini izlenebilir bir konseptle birleştirdiğine dikkat çekti. Sergisinin sanat pratiğinde öne çıkan kavram ve alt kavramları (zaman-mekan, katman-aralık, yapı-yapısöküm, arketip-bugün, idea-kitsch, beden-gölge, karşılaşma-ayrışma, dönüşüm-çözülme ve hafıza-iz) bir eksende buluşturmayı amaçladığını vurgulayan sanatçı, bu eksenin üretimindeki hem estetik gerilimleri hem de sanatındaki düşünsel kırılmaları görünür kıldığını belirtti.

Figür, yüzey, iz, ritim ve mekân algılarına dair çok yönlü ve uzun soluklu düşünsel süreçlerinin; desen, resim, baskıresim, karışık teknik ve deneysel çalışmalarında aldığı farklı biçimlerin görsel bir okuması niteliğindeki sergide yer alan 41 eser, sanatçının üretimindeki dönüşümleri olduğu kadar, bu dönüşümlerin ardındaki düşünsel altyapıyı da katman katman ortaya çıkarıyor.

Sergi, 2 Ocak’a kadar Afyonkarahisarlı sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

05 Aralık 2025, Cuma 13 kez görüntülendi