Dekanlığımızca düzenlenen 2024-2025 Akademik Yılı Fakültemiz Oryantasyon (Uyum) Eğitimi, 1 Ekim tarihinde İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim ile Sinema ve Televizyon Bölümü birinci sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlenen program, Fakültemiz tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Ülkü Küçükkurt, Resim Bölüm Başkanımız Doç. Erdal Ünsal, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkan Yardımcımız Öğr. Grv. Dr. Burhanettin Güneş ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanımız ve Dekanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu’nun selamlama konuşmalarıyla devam eden programda Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun tarafından öğrencilerimize kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’ın, Üniversitemizin, Fakültemizin ve Bölümlerimizin tanıtımıyla başlayan sunumda öğrencilerimize M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi, Merkez Kütüphane, Atatürk Kongre Merkezi ile Üniversitemizin diğer sosyal ve sportif alanlarının tanıtımı yapıldı. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 54. maddesi, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği, Öğrenci Bilgi Sistemi, ders geçme ve başarı sistemi, danışmanlık hizmetlerinin önemi, öğrenci değişim programları, kampüs alanlarında ve eğitim binalarında internet kullanımı, yemekhane hizmetlerinden yararlanma,  gibi pek çok konu hakkında bilgilendirildi.

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü, Üniversitemizde sunulan girişimcilik ve kariyer imkânları, yatay geçiş ve yan dal imkânları ile öğrenci kulüp ve topluluklarına ilişkin bilgilere de yer verilen eğitim programında ayrıca Üniversitemiz Psikoloğu Şeref Sezen ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Yusuf Balta tarafından da öğrencilerimize yönelik bilgilendirici sunumlar yapıldı.

Eğitim programı, soru-cevap bölümü ile toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

01 Ekim 2024, Salı 63 kez görüntülendi