Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “21. İçmimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı”, 23 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda yapılan açılış oturumuna Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak, Dekanımız, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Manav, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ile birlikte Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan İç Mimarlık Bölüm Başkanları ve öğretim elemanlarımız katıldı.

Program, Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan dinletiye müteakip Dekanımızın, İçmimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak’ın ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in açış konuşmalarıyla başladı.

Sabah oturumu, davetli konuşmacılar Prof. Dr. Banu Manav’ın “İçmimarlık ve Disiplinlerarası Etkileşimle Araştırma Projelerinin Süreç Yönetimi”, Prof. Dr. Rabia Köse Doğan’ın “İçmimarlık Lisansüstü Programlarının Güncel Durumu”, Doç. Dr. Elif Güneş’in “İçmimarlık Programlarının Akreditasyon Süreci”, Doç. Dr. Firdevs Kulak Torun ve Alper Torun’un “İçmimarlık Eğitiminde Yapay Zekâ Uygulamaları” başlıklı sunumlarıyla devam etti. Katılımcılar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi İçmimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Osman Arayıcı’nın “Modoko Akademi”; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Esin Fakıbaba Dedeoğlu’nun yaptığı “IDCET’26-Uluslararası İçmimarlık Kongresi ve Sergisi” hakkında da yapılan sunumlar aracılığıyla bilgilendirildi.

Öğle arasının ardından “İçmimarlık Eğitiminde Yapay Zekâ Uygulamaları ve Dijital Tasarım Araçları; Akreditasyon Ölçütleri; Lisansüstü Programlara İlişkin Güncel Yaklaşımlar” başlıklı çalıştay oturumları, iki farklı salonda, eşzamanlı şekilde düzenlendi.

Toplantı, çalıştay moderatörlerinin raporlarını aktardıkları değerlendirme oturumunun ardından “22. İçmimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı”na ev sahipliği yapacak Antalya Belek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya’nın bilgilendirme sunumu ve Dekanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu’nun kapanış konuşmasıyla sona erdi.

23 Mayıs 2025, Cuma 153 kez görüntülendi