Fakültemiz 2023-2024 Akademik Yılı “Mezuniyet Töreni”, 7 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara, Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Danışma Kurulu Üyelerimiz Gülenay Yalçınkaya, Zeynep Gürman ve Zakire Alimoğlu’nun yanı sıra Bölüm Başkanlarımız, Fakültemiz öğretim elemanları ile birlikte mezun öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencisi Said Ceylan’ın piyano resitali sonrasında mezunlarımız salondaki yerlerini aldılar. Tören, Fakültemizi tanıtan klibin izlenmesinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşma, Fakültemiz ve Resim Bölümü Birincisi Hasiyne Ayhan tarafından yapıldı. Ayhan’ın mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından Dekanımız Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu konuşmasını gerçekleştirdi.

2024 yılında Fakültenin Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim ile Sinema ve Televizyon Bölümünden toplam 160 öğrencinin mezun olduğuna dikkat çeken Okuyucu, ailelere de seslenerek, “Çoğu zaman kendi önceliklerinizden vazgeçerek, evlatlarınızın yaşama sımsıkı tutunmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çalıştınız. Hepinizi, bu paha biçilmez desteklerinizden dolayı yürekten kutluyorum. Bugün çocuklarınızın üniversiteden mezun olduğunu görmenin heyecan ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu sizin hakkınız. Bunu doyasıya yaşayınız” dedi. Öğrencilere yönelik de “Yaşamın yeni bir evresine adım attığınız bugünden itibaren vereceğiniz mücadelede sizlere sonsuz başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahnedeki yerlerini alan mezunlarımızdan Fakülte (Birinci: Hasiyne Ayhan, İkinci: Şeyma Özdoğan, Üçüncü: Esen Bankı) ve Bölüm bazında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından takdirnameleri ile hediyeleri takdim edildi. Program, tüm mezunlarımıza öğretim elemanlarımız tarafından mezuniyet beratları ve hediyelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma töreniyle sona erdi.

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (NÖ/İÖ), Resim, Sinema ve Televizyon Bölümlerimizin son sınıf öğrencilerinin “Mezuniyet Sergisi”nin açılışı da, 7 Haziran tarihinde, kep atma töreninin ardından gerçekleştirildi. Fakülte Binamızda, Seramik Katı Sergi Alanında düzenlenen sergi açılışına Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcılarımızın yanı sıra Bölüm Başkanlarımız, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. 28 Haziran tarihine kadar açık kalacak olan sergide, toplam 76 son sınıf öğrencimizin 60 adet çalışması beğeniye sunuldu.

08 Haziran 2024, Cumartesi 596 kez görüntülendi