Fakültemiz Sanat Koridor(u) Etkinlikleri Mart ayı programı, 11-13 Mart, 18-20 Mart ve 25-27 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

Resim Bölümümüz koridorunda düzenlenen etkinlikler kapsamında, 10.00-15.00 saatleri arasında kısa film ve belgesel film gösterimleri gerçekleştirildi.

Sanat Koridor(u) Etkinliklerine, 12 Mart tarihinde Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın” konulu söyleşiyle başlandı. Öğretim elemanlarımız Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, Resim Bölümü Öğr. Grv. Dr. Deniz Kartal Kara ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Grv. Ayşe Reyhan Şengül’ün konuşmacı olarak katıldıkları etkinlik, Resim Bölümümüz Öğr. Üyesi Doç. Hülya Parlakkalay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Aynı gün ayrıca Fakültemiz Resim Bölümü sergi alanında “Resim Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Karma Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay ve Dekan Yardımcılarımız tarafından Resim Bölümü öğretim elemanlarımızla birlikte açılan ve 31 adet yapıttan oluşan sergi, 29 Mart tarihine kadar açık kaldı.

Sanat Koridor(u) Etkinlikleri kapsamında, 20 Mart tarihinde de Seramik Bölümümüz Öğr. Grv. Salih Veysel Özel ile “Sanatta Disiplinlerarasılık Bağlamında Seramik Sanatı Üzerine Düşünceler” konulu söyleşi yapıldı. Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Fevzi Nuri Kara’nın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, “Seramik Üretim Teknikleri, Seramik Tarihi, Sanatta Disiplinlerarasılık, Uzak Doğu Seramikleri ve Seramik Sanatına Yansıması üzerine sunumların yanı sıra Özel’in sanat eserlerinden oluşan ve katıldığı yurt dışı etkinliklerinde yaşadığı deneyimleri paylaştığı sunumlar gerçekleştirildi.

27 Mart tarihinde ise Resim Bölümümüz son sınıf öğrencisi Hasiyne Ayhan’ın ilk kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu. Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcılarımız, Resim Bölüm Başkanımız, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte açılan sergide, Ayhan’ın siyah-beyaz ve renkle desen kapsamında çeşitli tekniklerle farklı ebatlardaki kâğıtlara ve defterlere gerçekleştirdiği 80 dolayında yapıtı yer aldı. Aynı gün ayrıca “Antroposen ve Çağdaş Sanat Üzerine Bir Araştırma” konulu bir de söyleşi düzenlendi. Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara’nın moderatörlüğündeki söyleşide, Resim Bölümü öğrencimiz Hasiyne Ayhan konuşmacı olarak yer aldı.

Bahar yarıyılı boyunca, haftanın üç günü devam etmesi planlanan etkinliklerde yapılacak sanat söyleşileri, atölye çalışmaları ve eser analizleri ile sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan koridorların işlevselliğinin artması, doğacak bilgi akışıyla da sanat üretiminin olumlu yönde etkilenmesi planlanıyor.

21 Mart 2024, Perşembe 61 kez görüntülendi