Fakültemiz Sanat Koridor(u) Etkinlikleri Mart ayı programı, 11-13 Mart tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle başladı. Resim Bölümümüz koridorunda düzenlenen etkinlikler kapsamında, 10.00-15.00 saatleri arasında kısa film ve belgesel film gösterimleri gerçekleştirildi.

Sanat Koridor(u) Etkinliklerine, 12 Mart tarihinde Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın” konulu söyleşiyle devam edildi. Öğretim elemanlarımız Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, Resim Bölümü Öğr. Grv. Dr. Deniz Kartal Kara ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Grv. Ayşe Reyhan Şengül’ün konuşmacı olarak katıldıkları etkinlik, Resim Bölümümüz Öğr. Üyesi Doç. Hülya Parlakkalay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Aynı gün ayrıca Fakültemiz Resim Bölümü sergi alanında “Resim Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Karma Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay ve Dekan Yardımcılarımız tarafından Resim Bölümü öğretim elemanlarımızla birlikte açılan ve 31 adet yapıttan oluşan sergi, 29 Mart tarihine kadar, Fakültemizin 1. katında ziyaret edilebilecek.

Bahar yarıyılı boyunca, haftanın üç günü devam etmesi planlanan etkinliklerde yapılacak sanat söyleşileri, atölye çalışmaları ve eser analizleri ile sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan koridorların işlevselliğinin artması, doğacak bilgi akışıyla da sanat üretiminin olumlu yönde etkilenmesi planlanıyor.

13 Mart 2024, Çarşamba 36 kez görüntülendi