Keçe Sanatçısı Özgür Dönmez’in “Zümrüdü Anka’nın Yolculuğu” isimli kişisel sergisi, Fakültemiz ev sahipliğinde, 6 Şubat tarihinde açıldı.

Üniversitemiz M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılışa Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi F. Nuri Kara, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Ülkü Küçükkurt, Fakültemiz Danışma Kurulu Üyesi Gülenay Yalçınkaya, İş İnsanı İbrahim Alimoğlu, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve çok sayıda Afyonkarahisarlı sanatsever katıldı.

Sanatçı Özgür Dönmez’in yünün su ve sabunla elde keçeleştirildiği geleneksel teknik olan ıslak keçe yöntemi ile ürettiği 38 adet yapıtının yer aldığı kişisel sergisi, 16 Şubat tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Özgür Dönmez Kimdir?

Sanatçı, 1965 yılında Sivas’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olduktan sonra Tarım Bakanlığı’na bağlı çeşitli araştırma kuruluşlarında çalıştı. Meksika’da (CIMMYT) eğitim alan Dönmez, yüksek lisansını Kansas State Üniversitesi’nde tamamladı. Keçe sanatçısı Oğuz Koç’tan eğitim alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ünvanına sahip olan sanatçı, çeşitli karma sergilerde, sanatsal etkinlerde yer almış ve 8 adet kişisel sergi açmıştır. Sanatsal çalışmalarına Ankara’da bulunan atölyesinde devam etmektedir.

07 Şubat 2024, Çarşamba 139 kez görüntülendi