Fakültemiz Sanat Koridor(u) etkinlikleri ilk hafta programı, 25-27 Aralık tarihlerinde tamamlandı. Resim Bölümümüz koridorunda düzenlenen etkinlikler kapsamında, 10.00-15.00 saatleri arasında kısa film ve belgesel film gösterimleri gerçekleştirildi.

İlk hafta etkinliklerinin yanı sıra ilerleyen haftalarda yapılacak sanat söyleşileri, atölye çalışmaları ve eser analizleri ile sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan koridorların işlevselliğinin artması, doğacak bilgi akışıyla da sanat üretiminin olumlu yönde etkilenmesi planlanıyor. Ayrıca atölye, stüdyo ve dersliklerde üretilen bilginin, sanat kurumlarında mekânları (disiplinleri) birbirine bağlayan koridorlara taşınmasıyla farklı disiplinleri buluşturan yeni etkileşim alanlarının oluşturulmasına katkı sağlanması; artacak bilgi akışıyla birlikte öğrencilerin sanat ve yapıt üzerine tartışma fırsatı bulacağı bir platformun oluşması amaçlanıyor.

Sanat Koridor(u) etkinliklerinin ilk hafta programı, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü koridorunda açılan “Çizgiden Forma” adlı Temel Resim Eğitimi karma sergisi ile sona erdi. 2015-2022 yılları arasında Resim Bölümü Temel Resim Eğitimi dersini alan 1. sınıf öğrencilerinin işlerinden oluşan sergi, 31 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

28 Aralık 2023, Perşembe 46 kez görüntülendi