Uluslararası Sinema Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün himayesinde, Afyonkarahisar Valiliğinin ve Üniversitemizin desteğiyle düzenlenen “Milli Sinema Günleri” etkinliğinin açık oturumları, 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde, Fakültemiz ev sahipliğinde İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Milli sinema anlayışı ekseninde, Türk sinemasında yeni yönelişlerin, arayışların ve üslupların dile getirildiği oturumlarda, akademisyen, sinema yazarı, tarihçi, yapımcı, yönetmen ve senaristlerin yaptıkları sunumlar çerçevesinde gerçekleştirilen dört ayrı oturumda Türk sinemasının gelecek projeksiyonu üzerinde duruldu.

Milli sinema akımında öne çıkmış olan filmlerin afişlerinin de sergilendiği etkinlik kapsamında, ayrıca Tarık Buğra’nın senaryosunu yazdığı ve Yücel Çakmaklı’nın yönettiği, 1969 yılı yapımı “Kâbe Yollarında” isimli belgesel filmin gösterimi ile birlikte Sanatçı Ahmet Özhan ile Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın da katıldığı özel bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik, “Dünden Yarına Milli Sinema Pratiği” konulu forum oturumunun ardından sona erdi.

Açık oturumlarla eşzamanlı şekilde Afyonkarahisar merkez, Bolvadin, İscehisar ve Şuhut ilçelerinde yapılan film gösterimleri ile birlikte Sinema ve Televizyon Bölümümüz Öğr. Grv. Dr. Burhanettin Güneş de “Milli Sinema Günleri” etkinliğinde “Gösteri Çağında Milli Sinema Kavramı Üzerine” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

20 Kasım 2023, Pazartesi 57 kez görüntülendi