Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak, buna bağlı olarak sanatçıların verimini artırmak amacıyla bu yıl 75.si düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda 3 öğretim elemanımız başarı ödülü elde ederken, 1 öğretim elemanımız da sergileme ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en uzun soluklu sanat yarışması olma özelliği taşıyan Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Seramik Bölümümüz Öğr. Grv. Hasan Şahbaz “Alegorik Figür”, Öğr. Grv. Salih Veysel Özel “Kil Tablet” adlı eserleri ile Seramik Dalında “BAŞARI” ödülüne layık görüldüler.

Resim dalında ise Resim Bölümümüz Arş. Grv. Yasemin Kaplan “Kendimle Bir Gün II” adlı eseri ile “BAŞARI” ödülü, Arş. Grv. Emre Çalış da “Kurgu Manzaralar: Habitat” adlı eseri ile “SERGİLEME” ödülü elde ettiler.

Fakültemizi gururlandıran bu önemli başarılarından dolayı tüm öğretim elemanlarımızı canıgönülden kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş da başarılı öğretim elemanlarımızı tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş, bu yıl 75.si düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda önemli bir başarıya imza atan öğretim elemanlarımızı 2 Aralık tarihinde makamında kabul ederek, tebrik etti.

Elde edilen toplu başarıdan dolayı üniversite olarak gururlandıklarını belirten Rektörümüz, öğretim elemanlarımızı ayrı ayrı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un da hazır bulunduğu ziyarette ayrıca Rektörümüz, öğretim elemanlarımıza hediye takdiminde bulundu.

Haber Linki 1 – Kültür ve Turizm Bakanlığı

Haber Linki 2 – Afyon Kocatepe Üniversitesi

27 Kasım 2021, Cumartesi 353 kez görüntülendi