Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adayların, bilimsel değerlendirme sınavı esnasında, portfolyolarından oluşan bir dosyayı (aday tanıtım dosyası) basılı ve dijital olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

Portfolyo (Aday Tanıtım Dosyası) aşağıdaki sırayla hazırlanmalıdır:

– Özgeçmiş (YÖK formatı)

– Sanat ve Tasarım (disiplinlerarası) Anabilim Dalı yüksek lisans programına neden başvurduğunu belirtir 200 kelimelik kompozisyon (Ayrıca A4 boyutlarda kâğıda yazılmış metin)

– Yayınlanmış makaleler ve metinler (Uluslararası ve Ulusal olarak gruplanacak)

– Düzenlenmiş etkinliklere ait katılım ve/veya başarı belgeleri (Sergi, Workshop, Festival, Çalıştay …vb.)

– Adayın eserlerine (resim, fotoğraf, seramik, baskı-grafik, video, tasarım … vb.) ait görseller  (en az 10 adet) ve künye bilgileri (eser adı, yapım tarihi, tekniği, ölçüleri, süresi, konsepti vb.). (Eserler günümüzden geçmişe doğru kronolojik olarak sıralanacaktır.)

– Düzenlenmiş etkinliklere ait yazılı/görsel/dijital medyada yer alan haberler (Sergi, Workshop, Festival, Çalıştay vb.) yer almalıdır.

Yukarıdaki bilgileri içeren dosya basılı olarak ve bir adet CD ile birlikte 17 Eylül 2020 tarihinde yapılacak bilimsel değerlendirme sınavı esnasında teslim edilecektir.

11 Eylül 2020, Cuma 2174 kez görüntülendi