Adaylar, sınavlara ilan edilen sınav saatinden yarım saat önce, ilan edilen belge, araç ve gereçlerle birlikte gelmelidirler. Adayların, sınava gelirken tüm evraklarını eksiksiz olarak getirmesi zorunludur.

“Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi ile “Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi” bulunmayan adaylar mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmaz.

Özel Yetenek Sınavına katılacak adayların aşağıdaki malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir: Yumuşak kurşun kalem / kalemler, silgi, kalemtıraş. Özel Yetenek Sınavında Fakülte tarafından öğrencilere sağlanacak malzemeler ise uygun boyutlarda altlık ve resim kâğıdıdır.

Adayların sınava girecekleri yer/salon, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Güzel Sanatlar Fakültesinde 2 Eylül 2020 Çarşamba günü, saat 10.30’a kadar ilan edilecektir.

Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakikadan geç gelenler sınava alınmaz, adaylar sınav salonlarını ilk 30 dakika içinde terk edemezler. Geç gelenlere ek süre verilmez.

Adayın “İkinci Aşama Alan Sınavlarına” girebilmesi için “Birinci Aşama Sınavına” girmesi zorunludur. “Birinci Aşama Sınavına” girmeyen adaylar “İkinci Aşama Alan Sınavlarına” giremezler.

02 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavına girecek adaylardan; 

    • • Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar,
    • • Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar,
    • • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar,
    • • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adaylar,

Dekanlığımız tarafından hazır bulundurulan ayrı sınav salonlarında sınava alınacaklardır. Bu durumdaki adayların, durumlarını ayrıntılı olarak anlatan linkteki Dilekçe’yi doldurarak (indir) belgeleri ile birlikte gsf@aku.edu.tr e-posta adresine göndermeleri, beklenmedik ve ani durumlarda sınavdan önce görevlilere bildirmeleri gerekmektedir.

Adaylar, Ülkemizde yaşanmakta olan Covid-19 salgını kapsamında alınan tüm tedbirlere (maske kullanılması, ateş ölçümü, hijyen kurullarına uyulması, fiziki mesafeye dikkat etmek vb.) uymak zorundadır. Binaya girerken kurallara uymayan adaylar sınav salonlarına alınmaz, sınav esnasında kurallara uymayan adayların ise sınavları iptal edilir.

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

Özel Yetenek Sınavları Yürütme Komisyonu

31 Ağustos 2020, Pazartesi 2168 kez görüntülendi