Üniversitemiz Senatosu’nun 13.05.2020 tarih ve 2020/18 Sayılı kararı gereği öğrencilerimizin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi staj süreçleri, aşağıdaki hususlar doğrultusunda yürütülecektir.

1. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonu itibariyle mezun durumda olmayan öğrencilerimiz;

1. Mezun durumda olmayan öğrencilerimizin bu yıl staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Şayet bu durumdaki öğrencilerimizin staj yapacakları kurum belli değilse veya işletme bulmakta sıkıntı yaşıyorlarsa, stajlarını en erken 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yaz döneminde yapabileceklerdir.
  2. Bu durumdaki öğrencilerimiz, sadece kendi istekleri ve tüm risk ve sorumlulukları kabul ederek kendilerine staj yapacak işletmeleri bulmaları halinde staj yapabileceklerdir. Öğrencilerin kendi istekleri ile staj yapmak üzere staj işletmesi bulmaları halinde, Fakülte web sayfasında ilan edilen STAJ BAŞVURU FORMUNU ve STAJ BEYAN DİLEKÇESİNİ ıslak imzalı bir şekilde doldurarak, 06.06.2020-26.06.2020 tarihleri arasında şahsen/posta/kargo yoluyla Fakültemize başvurmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz en erken 06 Temmuz 2020 Pazartesi tarihi itibariyle stajlarına başlayabileceklerdir.
  3. Mezun durumda olmayan öğrencilerimiz, 08.06.2020-26.06.2020 tarihleri arasında staj için gerekli başvuru evraklarını staj yapacakları işletmelere de onaylatmış olmalıdırlar. Eksik evrak ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  4. Öğrencilerimiz staj defterlerini de https://www.n11.com/magaza/kitapburosu web sayfasından temin edebilirler.

2. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi sonu veya yaz okulu sonu itibariyle mezun durumda olan (234 AKTS’yi doldurmuş) ve staj yapması gereken öğrencilerimiz;

1. Mezun durumda olmasına rağmen stajını yapmamış veya bir bölümünü tamamlamış olan öğrencilerimizin, Covid-19 salgını nedeniyle staj yapacakları bir işletme bulmakta sıkıntı yaşama ihtimalleri göz önüne alındığında, bu öğrencilerimiz kalan yaz stajlarının yerine istemeleri halinde staj uygulamasının içeriğine uygun olarak sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaz dönemine mahsus olmak üzere uzaktan öğretim yöntemiyle ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi şeklinde stajlarını tamamlayabileceklerdir.
  2. Bu kapsamdaki öğrencilerimiz, 08.06.2020-26.06.2020 tarihleri arasında Bölüm Staj Komisyonları ile iletişim kurabilir ve e-posta ile başvuruda bulunabilirler. E-posta gönderirken öğrencilerin Adı-Soyadı-Öğrenci Numarası ve Cep Telefonu bilgilerini göndermesi gerekmektedir. Başvuru yapan öğrencilerimizin stajlarını ne zaman ve hangi yöntemlerle yapabilecekleri her bölümün staj komisyonlarında alınacak kararlar ile ileri bir tarihte belirlenip duyurulacaktır.
  3. Öğrencilerimiz staj defterlerini https://www.n11.com/magaza/kitapburosu web sayfasından temin edebilirler. İlgili öğrenciler, stajla ilgili ödevlerini web sayfasından temin edecekleri staj defterlerine yapmak zorundadır.

2019-2020 Yaz Stajı başvuruları esnasında kullanılacak formlar aşağıda sunulmaktadır:

Staj Başvuru Formu
Staj Beyan Dilekçesi