Fakültemiz Sanat Koridor(u) Etkinlikleri ikinci hafta programı kapsamında, 17 Aralık tarihinde, Dekan Yardımcımız ve Resim Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara’nın, öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin katılımlarıyla, Resim Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Hülya Parlakkalay’ın moderatörlüğünde, Sinema ve Televizyon Bölümümüz Öğr. Grv. Hayati Ulusay’la “Fotoğrafla Dokunmak – Sanat ve Fotoğraf Üzerine” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Resim Bölümümüz koridorunda geçtiğimiz hafta düzenlenmeye başlanan etkinlik süresince 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi boyunca haftanın 3 günü (her Pazartesi, Salı ve Çarşamba), 14.00-17.00 saatleri arasında kısa film, video art, belgesel film gösterimleri, eser analizleri, sanatçı günlükleri, atölye çalışmaları ve sanat söyleşileri gerçekleştirilecek.

Öğrencilerimizin sanat üzerine tartışma fırsatı buldukları bir platforma dönüşen söz konusu kültür-sanat etkinlikleri sayesinde sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan atölye, stüdyo ve dersliklerde üretilen “bilgi”; sanat kurumlarında mekânları (disiplinleri) birbirine bağlayan, bilginin taşındığı ana damarlar olan koridorlara taşıyor. Bu sayede farklı disiplinleri buluşturan yeni etkileşim alanlarının oluşturulmasına katkı sağlanarak, Fakülte içi bilgi akışında da artış bekleniyor.

18 Aralık 2019, Çarşamba 153 kez görüntülendi