Fakültemiz Sanat Koridor(u) Etkinlikleri ilk hafta programı, 2-4 Aralık tarihlerinde tamamlandı. Resim Bölümümüz koridorunda düzenlenmeye başlanan etkinlik süresince 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi boyunca haftanın 3 günü (Pazartesi, Salı ve Çarşamba), 14.00-17.00 saatleri arasında kısa film, video art, belgesel film gösterimleri, eser analizleri, sanatçı günlükleri, atölye çalışmaları ve sanat söyleşileri gerçekleştirilecek.

Söz konusu kültür-sanat etkinlikleriyle sanat eğitiminde önemli bir işlevi olan koridorlarımızın işlevselliğinin artacağına, doğacak bilgi akışıyla da sanat üretiminin olumlu yönde etkileneceğine inanıyoruz. Ayrıca atölye, stüdyo ve dersliklerde üretilen bilginin sanat kurumlarında mekânları (disiplinleri) birbirine bağlayan, bilginin taşındığı ana damarlar olan koridorlara taşınmasıyla farklı disiplinleri buluşturan yeni etkileşim alanlarının oluşturulmasına katkı sağlamasını; artacak bilgi akışıyla birlikte öğrencilerimizin sanat ve yapıt üzerine tartışma fırsatı bulacağı bir platformun oluşmasını amaçlıyoruz.

İlk hafta programı kapsamında, Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın da katılımlarıyla, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara’nın moderatörlüğünde, Sinema ve Televizyon Bölümümüz Arş. Grv. Hakan Yılmaz’la bir de söyleşi gerçekleştirildi.

Arş. Grv. Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Yola Çıkmalı” kitabında işlediği doğa, sinema, edebiyat, yaşam, ölüm, zaman, mekân, yolculuk, belgesel ve fotoğraf temalarına ilişkin görüşlerini aktararak, her şeyin başında insanın bir yola çıktığından ve bu yolculuğun giderek bir iç yolculuk serüvenine ve arayışına döndüğünden söz etti. Belgeselleri ile doğa ve portre fotoğraflarından oluşan bir de gösterim gerçekleştirdi.

 

06 Aralık 2019, Cuma 144 kez görüntülendi