Türk Seramik Derneği ile Üniversitemiz tarafından, 14-16 Ekim 2019 tarihlerinde ortaklaşa düzenlenen “X. Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi” kapsamında Fakültemiz öğretim elemanlarının da eserlerinin yer aldığı “Toprağa Saygı” adlı seramik sergisi açıldı.

Afyon İkbal Otel’de gerçekleştirilen törene, Türk Seramik Derneği (TSD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpagut Kara, Türk Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Mercan, TSD Başkan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner Kavas ile TSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Mutlu Başkaya’nın yanı sıra sanatçılar ve kongre katılımcıları katıldı.

Sergide Seramik Bölümümüzün öğretim elemanları A. Baha Örken, Canan Gürel Ak, Hakan Ergun, Hakan Pekyaman, Hasan Şahbaz, Kamuran Ak ve S. Veysel Özel eserleriyle yer aldılar.

Binlerce yıldır Seramik Sanatına katkı sağlamış topraklara, vefa ve saygının bir göstergesi olarak, toprağa gönül veren 25 sanatçının birer eseriyle yer aldığı serginin dijital kataloğuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kongre kapsamında ayrıca Seramik Bölümümüz Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, davetli konuşmacı olarak, 14 Ekim 2019 tarihinde “Türk Seramik Sanatı ve Eğitimi; Değişimler, Eleştiriler, Öneriler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

15 Ekim 2019, Salı 98 kez görüntülendi