Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde düzenlenen “Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı ve Büyük Taarruz’un 100. Yıldönümüne Yönelik Proje Önerileri Çalıştayı”, 10-11 Ekim 2019 tarihlerinde, Fakültemiz ve Devlet Konservatuvarımızın ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış programına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turan Sağer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Akçay ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile birlikte 53 farklı ilden gelen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanları ile Devlet Konservatuvarı Müdürleri katıldı.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Doç. Natık Rızazade, Doç. Berna Özkut, Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Tutuş ile öğretim görevlileri Suat Toydemir, Tuğba Barutçu, Osman Fethi Ark ve Özgün Coşkuner’in hazırladığı müzik dinletisi ile başlayan açılış programında, Üniversitemiz tanıtım filmi ile yönetmenliğini Sinema ve Televizyon Bölümümüz Arş. Gör. Hakan Yılmaz’ın yaptığı “An ve An Kocatepe” isimli belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turan Sağer yaptı. Konsey Başkanı Sağer, 2 gün sürecek olan toplantı ve çalıştay hakkında bilgiler vererek, Kurtuluş Savaşı’nın ve Büyük Taarruz’un başladığı ve mücadelenin sonlandırıldığı bir şehirde bulunmanın, Büyük Taarruz’un 100. yılını sanatla kutlayacak olmanın önemine dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise böylesine anlamlı bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Toplantıya katılacak ve çalıştaya görüşleri ile destek verecek olan, önemli çıktıları olacağını düşündüğümüz etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu. Zaferin kolay kazanılmadığını insanlara anlatmak gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz da, bunun için sanatın en doğru yöntem olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın programın düzenlenmesine vermiş olduğu destekten dolayı Vali Tutulmaz’a teşekkür ederek plaket takdimiyle tamamlanan açılış törenini müteakip, Fakültemiz Seramik Bölümü Sergi Alanında 25 Ekim 2019 tarihine kadar açık kalacak olan Fakültemiz “Öğretim Elemanları Karma Sergisi” açıldı. Sergide Geleneksel El Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Seramik, Sinema ve Televizyon ile Temel Eğitim Bölümlerimizden 27 adet öğretim elemanımızın 32 adet yapıtı misafirlerimizle buluştu. Sergi açılışı akabinde Devlet Konservatuvarımız İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi gezisi yapıldı.

Açılış programının ardından ise ÜAK Başkanlığından Sanat Dalları Eğitim Konseyi’ne gönderilen konular, sanat eğitimi alanında var olan güncel meselelere ilişkin gündem maddeleri ile Büyük Taarruz’un 100. yıldönümüne yönelik proje önerileri, eşzamanlı oturumlar halinde etraflıca tartışıldı.

Çalıştay, 11 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından düzenlenen sosyal programla sona erdi.

14 Ekim 2019, Pazartesi 579 kez görüntülendi