Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi’nin Samsun Valiliği işbirliği ile başlattığı Milli Mücadele’nin 100. yılında “Kurtuluş Yolu Projesi” kapsamında, OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile Fakültemiz öğretim elemanlarının yapıtlarından oluşan “Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi”, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan sonra 26 Ağustos 2019 tarihinde Afyonkarahisar’da açıldı.

Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Sergi Salonunda düzenlenen milli mücadele temalı karma serginin açılışı; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayip Özdemir, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, OMÜ’yü temsilen Öğr. Grv. Atanur Sevim ve Öğr. Grv. Murat Ağçiçek ile birlikte Fakültemiz öğretim elemanları ve sanatseverlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

6 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, AKÜ ve OMÜ’den 18 öğretim elemanının farklı tekniklerde ürettikleri toplam 27 adet yapıt yer alıyor.

“İlkadım” isimli birinci karma sergiyle Samsun’da yakılan meşalenin ışığını çoğaltarak Türkiye’nin farklı şehirlerine taşımaya devam eden ve bir sonraki durağı İzmir olan serginin 2019 yılı Kasım ayı içerisinde de tüm katılımcılarla birlikte Ankara’da final yapması planlanıyor.

26 Ağustos 2019, Pazartesi 226 kez görüntülendi