Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim elemanlarının katkılarıyla, 11-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”, 3 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Basın İlan Kurumu’nun yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlediği program, üç hafta süreyle Afyonkarahisar Valiliği konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Öğr. Grv. Hayati Ulusay ve Öğr. Grv. F. Arda Ölmez tarafından “Medya Tarihi, Kültür Sanat Haberciliği, Röportaj Teknikleri; Basın Hukuku, Medya ve Etik, TV Spikerliği, Spor Muhabirliği; Dijital Fotoğrafçılık, Haber Fotoğrafçılığı, Haberde İnfografik ve Görsellik, Görsel Habercilik; TV Haberciliği, Haber Toplama ve Yazma, Politika Haberciliği, Dijital Habercilik, Ajans ve İstihbarat Haberciliği” konularında eğitim verildi.

90 saatlik eğitim programı bitiminde yapılan sınavı başarıyla tamamlayan 15 kursiyere, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in yanı sıra il protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Katılımcılar, önümüzdeki günlerde İŞKUR’un “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında, Afyonkarahisar’da bulunan basın işletmelerinde ve kamu kuruluşlarının basın birimlerinde çalışmaya başlayacak.

03 Nisan 2019, Çarşamba 217 kez görüntülendi