Fakültemiz Dekan Yardımcısı, Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un, Üniversitemiz Devlet Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’le birlikte editörlüğünü yaptığı, öğretim elemanlarımızın (Dr. Öğr. Üyesi F. Nuri Kara, Dr. Öğr. Üyesi Sultan Sökmen, Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Algaç, Öğr. Grv. Hakan Pekyaman, Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, Arş. Grv. Dr. Ülkü Küçükkurt, Arş. Grv. Hakan Yılmaz, Arş. Grv. İhsan Koluaçık, Arş. Grv. Tolga Gürocak) da katkılarıyla hazırlanan “Görsel Sanatlar” başlıklı bir cildin de yer aldığı 6 ciltten oluşan “Afyonkarahisar Sanat ve Müzik Ansiklopedisi”, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yayınlandı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 22 aylık bir sürede hazırlanan eserin tanıtım ve dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, Ansiklopedi editörlerinin ve cilt yazarlarının yanı sıra çok sayıda Afyonkarahisarlının katılımıyla 15 Mart 2019 tarihinde, Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evinde gerçekleştirildi.

Ayrıca yönetmenliğini Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölümü Arş. Grv. Hakan Yılmaz’ın yaptığı, çalışma kapsamında hazırlanan DVD’de Kültür Envanteri; Afyonkarahisar Edebiyatı; Afyonkarahisar Geleneksel Türk Halk Müziği; Halk Oyunları; Türk Sanat Müziği; Görsel Sanatlar ciltlerine ait röportajlara, video ve ses kayıtlarına yer verildi.

15 Mart 2019, Cuma 251 kez görüntülendi