Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü tarafından, Türk sanatçılarının son dönem eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçılarımızın verimini arttırmak amacıyla, 1939 yılından itibaren kesintisiz olarak devam eden ve bu yıl 74’üncüsü yapılan “Devlet Resim ve Heykel Yarışması” sonuçlandı.

Türkiye’de çağdaş resim çalışmalarını başlatan ilk kadın ressam Mihri Müşfik anısına düzenlenen yarışmanın seramik kategorisinde, Seçici Kurul tarafından belirlenen 3 yapıt, 15.000 TL tutarındaki başarı ödülüne layık görüldü.

Fakültemiz Seramik Bölümü Öğr. Grv. Salih Veysel Özel, torna, kalıp ve serbest elle şekillendirme teknikleriyle gerçekleştirdiği “Dem” adlı yapıtıyla; Fakültemiz Seramik Bölümü mezunu ve Anadolu Üniversitesi Arş. Grv. Emre Can ise, üç boyutlu yazıcı ve elle şekillendirme yöntemiyle ürettiği “Çocuk Olmak” adlı yapıtı ile seramik kategorisinde ödül alan 3 eser arasında yer alarak, çok önemli bir başarıya imza atarak gururumuz oldular.

Fakültemiz Seramik Bölümü Arş. Grv. Hakan Ergun, “Trojen Horse-Hile” adlı yapıtı (Stoneware, Andezit, Karışık Teknik, 1140 °C) ile Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Programı mezunu Halil İbrahim Çakır da “Piramit” adlı yapıtıyla (Döküm Yöntemi ile Şekillendirme) sergilenmeye layık bulunan eserler arasında yer aldılar.

Jüri değerlendirmesi sonucu, resim, heykel, seramik ve özgün baskı kategorilerinde başarı ve sergilemeye değer görülen, toplam 93 eserden oluşacak serginin açılışı ve ödül töreni, Erzurum Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğünde 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.

Öğretim elemanlarımızı ve mezunlarımızı kutluyor; başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

 

12 Aralık 2018, Çarşamba 1455 kez görüntülendi