Fakültemiz 2018-2019 Akademik Yılı “Mezuniyet Töreni ve Mezuniyet Sergisi”, 29 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Mimarlar Odası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Süleyman Bircan, Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Erdal Ünsal, Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun’un yanı sıra Fakültemiz öğretim elemanları ile birlikte mezun öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Devlet Konservatuvarı öğrencileri Ufuk Palalı, Muhammet Çizmeci ve Emirhan Güler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sonrasında mezunlarımız salondaki yerlerini aldılar. Tören, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Seher Sivrikaya tarafından hazırlanan mezuniyet klibinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

İlk konuşma, Fakültemiz ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Birincisi Yunus Kandemir tarafından yapıldı. Kandemir’in mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın yaptığı konuşmanın bitiminde ise sahnedeki yerlerini alan mezunlarımızdan Fakülte (Birinci: Yunus Kandemir, İkinci: Ersin Akın, Üçüncü: Serap Paçal) ve Bölüm bazında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından plaket ve ödülleri takdim edildi. Program, tüm mezunlarımıza öğretim elemanlarımız tarafından mezuniyet beratları ve hediyelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma töreniyle sona erdi.

Aynı gün Fakültemiz Seramik Bölümü Koridorunda, yoğun bir katılımla gerçekleştirilen “Mezuniyet Sergisi”nde de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Sinema ve Televizyon Bölümümüz mezunlarının yağlıboya tabloları, maket ve fotoğraflarından oluşan 57 adet yapıt, mezunlarımızın ailelerinin beğenisine sunuldu.

12 Mayıs 2018, Cumartesi 973 kez görüntülendi