Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Çalıştayı ve Karma Sergisi”, 7 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini, sanat eğitimi alanında kuramsal çalışmalarıyla tanınmış akademisyen ve sanatçılarla bir araya getirerek, sanat eğitimi alanında görüş alışverişinde bulunmalarını, sorunları ve çözümlerine yönelik tartışma ortamı yaratmalarını sağlamayı amaçlayan çalıştayın açılış töreni, AKÜ GSF İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlendi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay ile birlikte Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenleri ve GSF öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen tören, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan AKÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, çalıştayın geleneksel hale getirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Akçay, “Çalıştayın temel amacı Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini akademisyen ve serbest çalışan sanatçılarla bir araya getirmek, sanat eğitimi ve sanat üretimi konuları tartışmaktır. Bu çalıştayın ikincisini düzenlemekten ve öğretmenlerimizle tekrar bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

AKÜ, eğitim öğretimde tamamlayıcı unsurları dikkate alıyor

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ise çalıştayın ilkini düzenledikten sonra olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bunun kendilerini motive ettiğini söyleyerek, bu motivasyon ile çalıştayın ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. AKÜ’nün eğitim ve öğretimde tamamlayıcı unsurları dikkate alarak ilerlediğini dile getiren Solak, “Edebiyat, sanat, spor ve müzik alanlarında ciddi atılımlar içerisindeyiz. Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve diğer birimlerimiz ile bunları tamamlıyoruz. Canlı yayın da yapabileceğimiz konferans salonları stüdyolar ile entegre durumda. Her zaman bölüm başkanlarıyla ve dekanımızla yaptığımız toplantılarda bir ihtiyaç olduğunda hemen iletmelerini istiyoruz ve gereğini yapmak üzere de en hızlı şekilde davrandığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Çalıştay, “Görsel Sanatlar Eğitimi Paneli” ile başladı

AKÜ GSF Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Ulaş Feyzioğlu’nun yönettiği panelde, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Demir, Sanatçı Yusuf Taktak, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devabil Kara ve Karikatürist Muhittin Köroğlu panelist olarak yer aldı. Panel bitiminde AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından panelistlere teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Etkinlikler, çalıştay ve karma sergi açılışı ile devam etti

Program, öğle arasının ardından düzenlenen eşzamanlı çalıştay oturumları ile devam etti. Görsel sanatlar öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 4 farklı çalıştayda, “Sanat Üretimi, Sanat Eğitimi ve Sanat Üretimi, Görsel Sanatlar Öğretmenliği ve Sanat Üretimi, Afyonkarahisar Özelinde Kent ve Sanat İlişkisi” konuları tartışmaya açıldı. Çalıştay katılımcıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilmek üzere hazırlanan sonuç bildirgesine yönelik, AKÜ GSF öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özgür Cengiz, Yrd. Doç. Dr. Fevzi Nuri Kara, Yrd. Doç. Dr. Hülya Ulaş Feyzioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ulviye Şirzad moderatörlüğünde 2 saat süreyle fikir teatisinde bulundular.

Gün boyu süren program, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından sunulan müzik dinletisi ve “Plastik Sanatlar Karma Sergisi” açılışı ile sona erdi. Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenleri ve GSF öğretim elemanlarının hazırladıkları toplam 37 adet eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergi, AKÜ GSF Birinci Katında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

08 Aralık 2017, Cuma 342 kez görüntülendi