"Hava Kameramanlığı ve Belgesel Film Yapımı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 1 Aralık 2011 Perşembe günü düzenlenen "Hava Kameramanlığı ve Belgesel Film Yapımı" konulu konferans, Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf Stüdyosu Teknikeri Özge Deniz Özker tarafından verilen konferansta, Özge Deniz Özker, hava kameramanlığı ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra hava kameramanlığının kullanıldığı alanlarla ilgili bilgiler verdi. Belgesel film yapımı konusunda bilgi ve deneyimlerini de AKÜ Sinema-TV öğrencilerine aktaran Özker, "Denize Bakan" adlı belgesel filmini öğrencilerle paylaştı. 

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özker'e katkılarından dolayı AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. 

Özge Deniz Özker Kimdir?

Özge Deniz Özker, 2004 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema ve TV Bölümünden mezun oldu. 1,5 yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde çalıştıktan sonra Martı Sivil Havacılık'ta hava kameramanı olak 2 yıl boyunca çalıştı. 2008 yılında paraşüt lisansını alan Özker, aynı yıl okul öncesi çocuklar için resimli bir çocuk kitabı yazdı ve bu kitap TUDEM Yayınları tarafından basılarak, Frankfurt Kitap Fuarı'nda yer aldı. Özker, İstanbul'da kurgu yönetmeni ve yardımcı yönetmen olarak çalıştıktan sonra İzmir Ekonomi Üniversitesinde çalışmaya başladı. 

Türkiye'nin ilk kadın hava kameramanı olan Özker, aynı zamanda Tasarım Çalışmaları Bölümünde master yapmakta ve bağımsız yönetmen olarak belgesel çalışmalarını sürdürmektedir. Geçen yıl Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle çektiği belgesel filmi "Denize Bakan", pek çok festivalden ödülle dönmüştür. Şu anda kolektif bir yapı olan Kabuk Yapım'da kendi alanında uzman kişilerle bağımsız belgesel üretimlerine devam etmektedir.

21 Aralık 2015, Pazartesi 159 kez görüntülendi