Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz ev sahipliğinde, Hollanda Büyükelçiliği ve Güler Sanat işbirliğinde, Afyonkarahisar Belediyesinin desteğiyle düzenlenen, “Türkiye’de Hollandalı Günlükleri” isimli uluslararası karma sergi, 29 Haziran 2021 tarihinde Üniversitemiz M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Sergi açılışı öncesinde Sergi Küratörü Kemal Orta, Hollandalı sanatçılar Jeroen Paalvast ve Koenraad Marinus van Lier; Fakültemiz öğretim elemanları, öğrencileri ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerle düzenlenen söyleşide bir araya geldiler. Kültür ve Sanat Merkezinin Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen söyleşide, sergi hakkında bilgi aktarımı yapılmasının yanı sıra Hollandalı sanatçılar da Türkiye’deki çalışmaları ve sanat hakkındaki görüşlerini sanatseverlerle paylaşma fırsatı buldular.

Söyleşi bitiminde yapılan serginin açılış törenine ise Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Rektör Yardımcılarımız, Dekanımız ve Dekan Yardımcılarımız, il protokol üyelerinin yanı sıra Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileriyle birlikte Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ve Valimiz Gökmen Çiçek tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından sergide yer alan yapıtlar, protokol üyeleri ve misafirler tarafından incelendi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının müzik dinletisi ve kokteylin ardından program sona erdi.

Sergide, Türkiye’de yaşayan Hollandalı sanatçılar Arjen Zwart, Jeroen Paalvast ve Koenraad Marinus van Lier’in video işlerinin yanı sıra Zwart’ın İstanbul sokaklarından fotoğrafları, Paalvast’ın kendi hayat hikâyesindeki Türkiye izdüşümlerinden çizimleri ve van Lier’in yağlı boya işleri, bulduğu inşaat kalıntılarıyla yaptığı mozaik ve kireç taşından heykelleri yer alıyor.

Fotoğraftan çizime, resimden heykele ve video sanatına kadar farklı disiplinlerdeki işleri bir araya getiren sergi, 20 Ağustos 2021 tarihine kadar pandemi koşullarına uyularak, Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile ziyaret edilebilecek.

30 Haziran 2021, Çarşamba 457 kez görüntülendi