Fakültemiz Resim Bölümü öğrencileri, 23 Kasım tarihinde, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Vekili Öğr. Grv. Kayhan Metin ve Resim Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Ulviye Şirzad’ın refakatinde İzmir Arkas Sanat Merkezinde açılan “Picasso & Gösteri Sanatı Sergisi”ni ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açılan “Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler” adlı sergiyi ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz; Paris Picasso Müzesi, Foundation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eserin yer aldığı “Picasso & Gösteri Sanatı” isimli sergide, İspanyol ressam Pablo Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosunu, tasarladığı kostümleri, eskizlerini, heykellerini ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığı ile gösteri sanatlarının Picasso’nun sanatına olan etkisini gözlemleme şansı yakaladılar.

Yapı Kredi Koleksiyonu’nundan seçkilerle hazırlanan özel sergide ise, Francesco Casanova’dan Abidin Dino’ya, Aliye Berger’den Ömer Uluç’a, İbrahim Çallı’dan Nuri İyem’e önemli sanatçıların peyzaj, natürmort, figüratif, soyut ve istihsal resimlerini ayrıca Yapı Kredi Tarihi Arşivi Selâhattin Giz Koleksiyonu’ndaki dönemin foto muhabirleri tarafından çekilen, içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğrafların da bulunduğu kareleri görme fırsatı buldular.

Fakültemiz Resim Bölümü öğrencileri, 8 Aralık tarihinde, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Vekili Öğr. Grv. Kayhan Metin’in gözetiminde, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde açılan Devabil Kara’nın “Ara Durum Sentezi” konulu resim sergisi ile Odunpazarı Modern Müze’de sergilenen Erol Tabanca Koleksiyonu’ndan Bir Seçki olan “Vuslat” isimli sergiyi ziyaret ettiler.

Devabil Kara, sergilenen eserlerinde nesnenin iz olarak bıraktığı boşluk üzerine yoğunlaştığını belirterek, nesne ve zaman arasındaki karmaşık ilişkiyi sorgulayarak, sanatını ‘hem zamanın içinde hem de dışında gezinerek, geçmiş ve gelecek arasındaki boşluğu tamamlayan imgeler oluşturmaya çalışıyorum’ diye tanımlıyor.

Erol Tabanca’nın 2000’lerin başından beri oluşturduğu koleksiyondan bir seçkinin yer aldığı “Vuslat” ise, 1950 sonrasından günümüze, Türkiye sanat tarihinde çığır açan usta sanatçıların eserlerini, farklı ülkelerden çağdaş ve genç sanatçıların yakın dönemdeki üretimleriyle bir araya getirerek bir anlamda farklı kuşakları birbirine kavuşturuyor.

 

   

26 Kasım 2019, Salı 252 kez görüntülendi