Fakültemiz Mayıs ayı içerisinde 2’si kişisel, 6’sı karma olmak üzere toplam 8 adet sergiye ev sahipliği yaptı.

Fakültemiz Resim Bölümü öğrencileri ile Sosyal Bilimler Enstitümüzün Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinin yapıtlarından oluşan bu sergilerden ilki, 2 Mayıs tarihinde yüksek lisans öğrencilerimiz Ahmet Taner ve Burçak Yazıcı tarafından açılan “Uzatmalar” isimli karma resim sergisi oldu.

8 Mayıs tarihinde, yine Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri Abdurrahman Tabur, Ahmet Taner, Çilem Sezer, Hasan Çolak, Osman Nuri Arslan, Önder Gikan ve Süheyla Kılıç tarafından bir karma resim sergisi daha açıldı.

Resim Bölümü son sınıf öğrencileri Fatma Kürdi, Hafize Karadem, Meksalina Çukadar, Nazlıcan Yeşilyurt ile 3. sınıf öğrencisi Şahin İme tarafından 15 Mayıs’ta “4+1”; 22 Mayıs’ta GSF Resim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hülya Parlakkalay atölyesi öğrencileri Büşra Karaboyacı, Derya Üzer, Dilayda Kırca, Ebru Babalık, Eda Taşer, İrem Şen, Selahattin Günece, Vahide Avcı ve Yasemin Zorlu tarafından da “Başlangıcın 0 Noktası” isimli karma resim sergileri sanatseverlerle buluştu.

GSF Temel Eğitim Bölümü Arş. Grv. Dr. Sibel Timur Şahin’in yürüttüğü “Malzeme Yöntem ve Araştırmaları” Atölyesi öğrencileri Betül Yeşil, Dilayda Kırca, Duygu Akkoyun, Eda Taşer, Esma Özsolak, Mehmet Sakıman, Mustafa Yüzükoca, Nazmiye Firdevs Bahadır, Simge Değirmenci, Tuğçe Ertaş, Tuğrul Şenkal ve Yasemin Zorlu’nun birlikte hazırladıkları “Ayrıntı” isimli karma sergi, 28 Mayıs’ta; Büşra Altunkara, Elif Alpgiray, Ersin Akın, İmam Ay, İsmail Çamlıcalı, Mustafa Şahin, Mustafa Yüzükoca, Nilay Kanıgür ve Yağmur Demir’in “Pulse 9” adlı karma resim sergisi de 29 Mayıs tarihinde açıldı.

Karma sergilerin yanı sıra iki öğrencimiz de ilk kişisel sergilerini açarak, sanatsal anlamdaki yetkinliklerini arkadaşları, öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerle paylaştılar.

Bunlardan ilki, 2018-2019 Akademik Yılını Fakülte İkincisi ve Resim Bölümü Birincisi olarak tamamlayan Ersin Akın’ın 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği “Gerçeğin Gölgesinde Umut” adlı kişisel resim-baskıresim sergisi olurken, 20 Mayıs’ta da Resim Bölümü son sınıf öğrencimiz Selahattin Günece’nin ilk kişisel resim sergisi açıldı.

Fakültemiz öğrencilerini ve öğretim elemanlarını gerçekleştirdikleri kişisel ve karma sergilerden dolayı ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

https://haber.aku.edu.tr/…/guzel-sanatlar-fakultesinden-1-…/

       

30 Mayıs 2019, Perşembe 292 kez görüntülendi