Habertürk Gazetesi Yayın Koordinatörü ve Televizyon Yazarı Mustafa Doğan, 2 Mart 2017 tarihinde Fakültemiz öğrencileriyle bir araya geldi. İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şeyda Algaç, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof Dr. Nesrin Kula Demir’in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Magazin Haberciliği ve Televizyon Okuryazarlığı” konulu söyleşide Doğan, mesleğe 2005 yılında muhabir olarak başladığını, 2009 yılında ise Habertürk gazetesinden teklif alarak, bu büyüklükte bir mecranın kurulmasına şahitlik ettiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Habertürk’ün kuruluş aşamasında teklif aldık. Yeni bir gazete kuruluyordu. Bu büyüklükte bir mecranın kurulmasına şahit olma fırsatı da her zaman ele geçmez. Kuruluş aşamasında orada bulunduk. Çok güçlü bir kadroyla çalıştık. Uzun bir dönem televizyon editörlüğü yapmaya devam ettim. Akabinde yayın koordinatörü olarak görev yapmaya başladım. Yaklaşık 2,5 yıldır da pazartesi ve perşembe günleri televizyon programları üzerine yazılar yazıyorum.”

Bütün gün televizyon izlemesinin söz konusu olmadığını televizyon programlarını teknolojinin yardımıyla takip ettiğini söyleyen Doğan, “Asıl görevim yayın koordinatörlüğü gazeteye bir ek hazırlıyoruz. Onun hazırlanma süreci sabah 9.00 ile akşam 6.00 arası. Yoğun bir efor gerektiren bir süreç. O nedenle bütün gün televizyon izlemem söz konusu değil. O nedenle haftada 2 gün yazıyorum. Televizyona dair şeyleri teknolojinin imkânlarını kullanarak takip ediyoruz. Zaten bulunduğumuz mekânda 4-5 kanalın açık olduğu bir ortam var. Göz ucu ile takip onun dışında cep telefonundan izleme, kayıt edip sonra izleme şeklinde takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eleştirileri için belli kriterlerinin olduğunu ona göre televizyon programlarını eleştirdiğini söyleyen Doğan, “Asıl olan senaryodur. Bunu tamamlayıcı olarak CAST, doğru oyuncu seçimi, doğru mekân seçimi, doğru kanal, doğru yayın günü, doğru yayın saati gibi kriterler var. Bizim sektörümüzün en büyük sorunu birbirinin benzeri senaryoların takla attırılarak tekrar önümüze getirilmesidir. Biz bunu biliyoruz, biz bu hikâyenin sonunu görmüştük duygularını yaşadığımız zaman bunu haliyle eleştiriyoruz. Sonra doğru oyuncu seçimi. Yani CAST kurulurken doğru isimler o rolün hakkını verebilecek isimler seçilmiş mi? Doğru mekân seçimi, doğru kanal, doğru yayın günü, doğru yayın saati de değerlendirmede önemli kriterler” şeklinde konuştu.

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde aldığına dikkat çekerek, kendisiyle benzer konumda olan AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerine, mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili kendi hayatından örnekler vererek tavsiyelerde bulundu. AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sena Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof Dr. Nesrin Kula Demir’in günün anısına kendisine plaket takdim etmesiyle sona erdi. 

                       

                                                         

09 March 2017, Thursday 250 kez görüntülendi