Fakültemiz ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle üçüncü kez düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Çalıştayı ve Karma Sergisi”, 28 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini, sanat eğitimi alanında kuramsal çalışmalarıyla tanınmış akademisyen ve sanatçılarla bir araya getirerek, sanat eğitimi alanında görüş alışverişinde bulunmalarını, sorunları ve çözümlerine yönelik tartışma ortamı yaratmalarını sağlamayı amaçlayan çalıştayın açılış töreni, Üniversitemiz İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlendi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Ünsal ile birlikte Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenleri ve Fakültemiz öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen tören, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Akçay, bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekerek, çalıştayın da geleneksel hale gelebilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Sergi ve çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Akçay, “Çalıştayın temel amacı, Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini akademisyen ve serbest çalışan sanatçılarla bir araya getirmek, sanat eğitimi ve sanat üretimi konularını tartışmaktır. Bu çalıştayın üçüncüsünü düzenlemekten ve öğretmenlerimizle tekrar bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Sağbaş ise çalıştayın üçüncüsünün de gerçekleştiğini, bundan sonra da devamının geleceğine inandığını belirterek, bu tarz etkinliklerin kalite süreçlerinde de önemle vurgulanan eğiticilerin eğitimi niteliği taşıdığını söyledi. Sağbaş, “Görsel sanatlar öğretmenlerimizin, bilgilerini güncelleme açısından ve kendi alanlarındaki sorunlarının çözümü noktasında yılda bir kez de olsa, bir araya gelerek yaratacakları görüş alışverişi ortamı ve düzenlenen plastik sanatlar karma sergisi ile sanatsal dayanışmalarını da güçlendirmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, “Görsel Sanatlar Eğitimi Paneli” ile devam etti. Fakültemiz Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ulviye Şirzad’ın yönettiği panelde, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Halil Yoleri, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı Prof. Hasip Pektaş ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Buyurgan panelist olarak yer aldı. Panel bitiminde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından panelistlere teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Program, öğle arasının ardından düzenlenen eşzamanlı çalıştay oturumları ile devam etti. Görsel sanatlar öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 4 farklı çalıştayda, “Bilim, Teknoloji Alanındaki Gelişmeler, Çağdaş Sanat Eğitim Kuramları, Sanat Eğitiminde Yeni Eğilimler ve Disiplinlerarası Yaklaşımlar – Türkiye’de Görsel Sanat Eğitimi: Sanat Eğitimi Politikaları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri – Örgün ve Yaygın Eğitimde Görsel Sanat Eğitiminin Önemi, Gerekliliği ve Yaşama Katkıları – Türkiye’deki Görsel Sanat Eğitiminin Uluslararası Alandaki Yeri, Eğitim Sistemleri Çerçevesinden Karşılaştırmalar ve Değerlendirmeler” konuları tartışmaya açıldı.

Çalıştay katılımcıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilmek üzere hazırlanan sonuç bildirgesine yönelik, Fakültemiz Seramik Bölümü öğretim elemanları Öğr. Grv. Aziz Baha Örken, Öğr. Grv. Hakan Pekyaman, Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, Öğr. Grv. Salih Veysel Özel moderatörlüğünde 2 saat süreyle fikir teatisinde bulundular.

Gün boyu süren program, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ve “Plastik Sanatlar Karma Sergisi” açılışı ile sona erdi.

Panelist misafir öğretim üyelerinin, Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerinin ve Üniversitemizin plastik sanatlar alanında çalışan öğretim elemanlarının hazırladıkları yapıtlar, Fakültemiz Resim Bölümü sergi alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

30 Kasım 2018, Cuma 671 kez görüntülendi