Fakültemiz Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sultan Sökmen, 12 Ekim 2018 tarihinde, “Gelenekselin İzinde” isimli ikinci kişisel sergisini açtı.

Sökmen, Afyonkarahisar’ın geleneksel el sanatlarından biri olan hasır dokumacılığından yararlandığı çalışmalarında, hasır otunun yanı sıra kumaş parçaları, yün elyaf, yün iplik ve tahta boncuklar kullanarak renklendirdiği 17 eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Fakülte Dekanımınız Prof. Dr. Selçuk Akçay’ın yaptığı konuşmayla açılışı gerçekleşen sergiye, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Naile Rengin Oyman, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ile birlikte Fakültemiz öğretim elemanları, öğrencileri ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldılar.

Açılışın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Sağbaş, Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Akçay ile birlikte Rektörlüğümüzün katkılarıyla yeniden düzenlenen İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümümüzün atölyelerinde, öğretim elemanlarımız tarafından bilgilendirilerek incelemelerde bulundu.

15 Ekim 2018, Pazartesi 274 kez görüntülendi