Üniversitemizin proje ortaklarından biri olarak yer aldığı, Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölümünün de destek verdiği, “1. Afyonkarahisar Film Festivali” düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Sinema Sanatçıları Perihan Savaş, Ali Uyandıran, Selahattin Taşdöğen, Mihriban Er, Ali Nuri Türkoğlu, Hacı Ali Konuk, Sinan Albayrak, Görkem Yeltan ve Recep Çavdar ile festivalde ödül almaya hak kazanan yönetmen, yapımcı ve sinemaseverler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, festival kapsamında düzenlen ve moderatörlüğünü yaptığı “Yerli Film Dili Çalıştayı” hakkında bilgiler verdi. Türk sinemasının içerisinde bulunduğu durum ile ilgili konuları tartıştıklarını ifade eden Demir, “Farklı farklı başlıklar altında enine boyuna tartışmalar yapıldı. Türk sinemasında bağımsız sinema ve popüler sinema şeklinde iki farklı konu üzerinde duruldu. Özellikle bağımsız sinemanın yaşadığı, başta salon bulma konusu olmak üzere sıkıntılardan bahsedildi. Tüm bu konularda Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün çabalarını unutmamak gerekir. Bu çabalar sayesinde Türk sinemasında kalite bir nebze olsun artmış durumda” dedi.

Açılış konuşmaları esnasında söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ise, Festivalin Güzel Sanatlar Fakültesi adına çok olumlu geçtiğinin altını çizerek, “Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız için de çok ciddi bir etkinlik oldu. Festivalin onlara katkıları olduğu kadar onların da etkinliğe dair çok ciddi katkıları oldu. Bu etkinliğe katılan sanatçılarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Ülkemize, ilimize, Sinema ve Televizyon Bölümümüze ve ödül kazanan sanatçılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından festivale başvuran 300’ün üzerinde film arasından dereceye girenlere ödülleri verildi. Yönetmenliğini Furkan Daşbilek’in yaptığı “Naftalin” filmi, “En İyi Film Ödülü”nü alırken, ikinciliği yönetmenliğini Durmuş Sorkut’un yaptığı “Uzaktaki Yakınlar”, üçüncülüğü ise yönetmenliğini Ramazan Kılıç’ın yaptığı “Penaber” filmi aldı. “Yücel Çakmaklı Özel Ödülü”ne ise yönetmenliğini Kerim Abanoz’un yaptığı “Yurtsuz” filmi sahip oldu.

Festival kapsamında ayrıca sanatçılar Perihan Savaş ve Ali Uyandıran’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilirken; Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ile Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nesrin Kula Demir’e de festivale yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla 3 gün süren Festival kapsamında film gösterimleri, çalıştay ve söyleşilerin yanı sıra film afişleri sergisi ile birlikte “oyunculuk, görüntü yönetmenliği, senaryo ve film müziği” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

        

         

       

        

        

 

08 Mayıs 2018, Salı 264 kez görüntülendi