Habertürk Televizyonu Ankara Haber Müdürü Aysun Torun, 24 Mart 2016 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. AKÜ İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şeyda Algaç, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof Dr. Nesrin Kula Demir’in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Torun, Türkiye’deki televizyon haberciliğinin işleyişiyle ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında, izlettiği videolar aracılığıyla bir muhabirin canlı yayın esnasında hangi hususlara dikkat etmesi gerektiğinin altına çizdi. Muhabir olmanın zorluklarını aşmanın en önemli yolunun çok okumakla birlikte ülke ve dünya gündemini yakından takip etmekten geçtiğini belirtti. Staj dönemlerinin iyi değerlendirilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Torun, “Özgeçmiş yollayarak televizyon sektöründe işe başlamak artık mümkün değil; bir şekilde istihdam imkânı bulsanız dahi bunu sürdürebilmek için sebat etmeniz, mesai mefhumu olmaksızın çalışmayı başarabilmeniz gerekli” dedi.

 

Konuşmasında Genelkurmay, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptığını, bu sayede önemli tecrübeler edindiğini de aktaran Torun, bir muhabirin doğru bir üslupla herkese her türlü soruyu yöneltilebileceğinin altını çizdi.  Ankara’da gerçekleştirilen son terör saldırısıyla ilgili de öğrencilerin sorularını yanıtlayan Torun, yayıncı kuruluşların geliştirdikleri otokontrol mekanizmalarıyla eskiye nazaran çok daha iyi bir noktada bulunduklarına dikkat çekerek, haber değeri taşıyan bir olayın halkı galeyana getirmeden aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti.

 

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde aldığına dikkat çekerek, kendisiyle benzer konumda olan AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerine, mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili kendi hayatından örnekler vererek tavsiyelerde bulundu. AKÜ Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Elemanı Sena Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof Dr. Nesrin Kula Demir’in günün anısına kendisine plaket takdim etmesiyle sona erdi.

4 3

2 1

04 Nisan 2016, Pazartesi 548 kez görüntülendi