“Sinemada Yapım ve Yönetim" Konulu Panel ve Atölye Çalışması

      Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde 27 ve 28 Mayıs 2015 tarihlerinde birbiriyle bağlantılı 2 ayrı etkinlik düzenlendi.

      Dokuz Eylül Üniversitesi GSF, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunları Senarist B. Nihan Eren,Kurgucu Erkan Erdem ile Yönetmen Kader Bayraktar’ın konuşmacı olarak katıldıkları paneli AKÜ GSF Araştırma Görevlisi İhsan Koluaçık yönetti. İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda 27 Mayıs günü düzenlenen panelde konuşmacılar sektörde edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştılar. Öğretim elemanı ve öğrencilerin sorularını da tek tek yanıtlayan konuşmacılar, sinema sektöründe yer alabilmek için belli bir alanda uzmanlaşmak gerektiğine, stajlar aracılığıyla kurulan bağlantıların önemli olduğuna, farklı türlerde nitelikli okuma yapmanın ve film izlemenin önemli olduğuna dikkat çektiler.

       28 Mayıs günü ise atölye çalışmasında da AKÜ GSF Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Eren, Erdem ve Bayraktar, öğrencilere yerli ve yabancı filmlerden izlettikleri sahneler üzerinden “Uygulamalı Film Yapım ve Yönetim Semineri” verdiler.

 

21 Aralık 2015, Pazartesi 653 kez görüntülendi