Fakültemiz tarafından Toplumsal Projeler kapsamında Anaokulu Öğrencilerine "Sanat Eğitimi" verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Seramik Bölümlerinin toplumsal projeleri kapsamında Afyonkarahisar Valiliği Özel Değişim Anaokulu Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Çamura İlk Dokunuş" ve "Çocukla Çok Alanlı Sanat Eğitimi" adlı projeler kapsamında, 17-18 Nisan 2012 tarihlerinde Temel Resim ve Serbest Şekillendirme Atölyeleri'nde sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi.

Çocukların sanat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Çocukla Çok Alanlı Sanat Eğitimi" adlı proje, çocukları sanat alanına yakınlaştırmak, desteklemek, özgün eserler üretilmesine katkıda bulunmak amacını taşımaktadır. Özel Değişim Anaokulu öğrencilerine uygulanan "Sıcak ve Soğuk Renkler" konulu projede sıcak ve soğuk renkleri bir tasarım içerisinde kullanabilme, seslerle renk ve formların ilişkilendirilmesi, müzik sanatı ile resim sanatının temel unsurlarının ilişkilendirilmesi, resim malzeme ve gereç bilgisinin kazandırılması hedeflenmiş olup, drama, müzik, görsel sunumlar ve uygulama, bilgisayarlı yöntemler kullanıldı. Yürütücülüğünü AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Kayhan Metin'in yaptığı projede Resim Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. F. Nuri Kara, Yrd. Doç. Dr. Hülya Ulaş Feyzioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Serkan İlden ile öğrencilerden Erkan Mora, Serap Sevim, Gökçe Altıner, Sunay Gürler, Gözde Eceoğlu, Hasan Ateş, Halil Sarlık, Sibel Şimşek, Uğur Karataş yer aldı. 

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından hazırlanan"Çamura İlk Dokunuş" adlı proje ise, sanatı küçük yaşlarda çocuklara sevdirmek, var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak, yapmayı düşündükleri çalışmalarını yalnızca iki boyuta aktarmanın dışında, üç boyutla da gerçekleştirmelerini sağlamak, bunu yaparken de seramiği kullanarak hayallerine şekil verebilmelerine yardımcı olma amacını taşımaktadır. "Serbest Şekillendirme" konulu proje kapsamında Özel Değişim Anaokulu öğrencilerine çamur şekillendirme yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Yürütücülüğünü Öğr. Grv. Canan Gürel Ak'ın yaptığı "Çamura İlk Dokunuş" adlı projede Öğr. Grv. Hakan Pekyaman, Öğr. Grv. Veysel Özel, Öğr. Grv. Kamuran Ak, Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, Öğr. Grv. Baha Örken, Öğr. Grv. Hakan Ergün, Öğr. Grv. Serkan Rodoslu'nun yanı sıra öğrencilerden Deniz Uluışık, Şems Dedelek, Nuray Ay, Elif Biricik, Nesrin Can, Nigar Ergenç, Muhittin Başer ve Ayşen Artezyenci yer aldı. 

Ayrıca projelere Özel Değişim Anaokulu Müdüresi Neşe Çelik ile öğretmenlerden Emine Can ve Zeynep Sevim'in yanı sıra öğrenciler katıldı. Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler sonunda katılımcılara AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan tarafından birer Teşekkür Belgesi takdim edildi.

 

                       

21 Aralık 2015, Pazartesi 196 kez görüntülendi