Fakültemiz öğrencileri, kep atarak yeni bir hayata adım attılar.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) "Güzel Sanatlar Fakültesi 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni", 24 Mayıs 2012 Perşembe günü ANS Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan'ın yanı sıra AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlenmesinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. 

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Cihan Tikit, AKÜ'deki eğitim-öğretim süresince kendilerine büyük emekler veren hocalarına ve ailelerine teşekkür ederek, tüm mezun arkadaşlarına bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan, Fakültemiz 2005 yılında 7 mezunla hayata ve üretmeye başladı. Okulu yeni bitirmiş arkadaşlar da buradalar. Bir avuç gencimizin gece gündüz demeden, yaptıkları önemli çalışmalarla bugün devasa bir kurum haline geldik. Huzurlarınızda, bu Fakültenin temellerinde emeği olan bir avuç genç arkadaşıma teşekkür ediyorum" dedi. Prof. Dr. Aslan velilere de seslendiği konuşmasında, "Değerli veliler, siz öyle değerli insanlarsınız ki, bu ülke, bu gençler ve biz, hepinizin varlığıyla varız. Hepinizin ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Aslan, "Yavrularımıza emek ve bir ömür veren değerli akademisyen arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aralarında dünyaca bilinen, tanınmış değerli sanatçıların da olduğu çok değerli bir ekibimiz var. Hepsinin yürekleri genç ve akılları açık. Ayrıca Üniversitemiz yönetimine ve Fakültemizin görünmeyen kahramanları olan idari personelimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ise, konuşmasında AKÜ ile ilgili genel bilgiler vererek, "Bu yıl, üniversitemizin 20. ve Güzel Sanatlar Fakültemizin de 8. mezuniyet törenine ulaşmış bulunuyoruz. Bu güzel duyguyu sizlerle paylaşmanın sevinci içindeyiz. Üniversitemizin kuruluş yılı 1974'e uzanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dikkate alındığında, bir bakıma 38. yılına ulaşmış durumdadır" dedi. Prof. Dr. Çonkar, "Bu yıl mezun olacak 12 bin öğrenci ile birlikte mezun sayımız da 100 bine yaklaşmış durumdadır. Kurumumuzun hasat bayramı olarak da ifade edebileceğimiz bu günümüzü bizimle paylaşmak üzere burada olan herkese teşekkür ediyorum. Mezun öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

                                      

21 Aralık 2015, Pazartesi 156 kez görüntülendi